KONTAKT & HITTA HIT - öppna rutan

Vår säsong är nu slut och vår RIB är upptagen på fastlandet. Utflykter och aktiviteter med oss kan ni göra från maj 2021 igen. Nidingen öppnar på fulltid 1 juni igen.
Har ni önskemål att boka ett dygnspaket eller Konferens Grund i maj månad så hör gärna av er för offert angående det så gör vi vårt bästa för att ordan detta.

Hitta till Gottskär där Dest. Gottskär-Nidingen har sin bas vid SKAFFERIET är enkelt. På SKAFFERIET kan ni köpa fika mm.

Gottskär ligger 12 km sydväst om Kungsbacka ute på Onsala-halvön, knappt 4 mil söder om Göteborg.

Landvägen tar du dig hit så här:

 • Cykel – längs etapp 8 på KATTEGATTLEDEN
 • Bil – Avfart 59 på E6:an, sedan ca 10 km kvar – VÄGBESKRIVNING
 • Buss – nr 731 från Kungsbacka station, kliv av på hållplats Gottskär som ligger ca 400 m innan hamnen

Mejladresser

Telefon under säsong maj-september 0735 – 025 025
Svarar vi inte så kör vi troligen båt eller servar gäster

 

Kunder kan betala via

 1. Swish 123-54 765 02
 2. Bankgiro 608-9718

_________________

Leverantörer kan mejla pdf till mejlen ovan

Alternativt posta till –  Södra Gåsekilsvägen 5 b, 439 94 Onsala

 

Om Oss

Dest. Gottskär-Nidingen Driver sedan 2020 verksamheten på ön och fyrplatsen Nidingen som var ett annex till vårt partnerföretag Gottskär Hotell sedan 2007.
Båten, vår RIB “Rev-Venue”, ingår också i verksamheten och är tillsammans med Nidingen kärnan i verksamheten.

Det är fortfarande Stefan Pettersson som är förste skeppare på båten samt ansvarar för login och verksamheten på Nidingen.
Nidingen är öppen för våra gäster från 1 juni – 31 augusti.
(Vi hoppas på ändrade myndighetsregler så vi kan öppna Nidingen i maj från 2021….)

Upplevelserna och transporterna i den inre delen av destinationen är igång från 1 maj till mitten av september. Med den inre delen menar vi hela Kungsbackafjorden, Åsa, Malön och södra delarna på Onsala-halvön med bl a Mönster.

Stefan njuter av utflykten till lagunen på Inre Lön i kungsbackafjorden

Stefan i lagunen på Inre Lön.

Jum på klipporna ute på ön Inre Lön i Kungsbackafjorden

Jum, hjälper er med det mesta.

Hållbarhet - Miljön

Den fina miljön, havet och djurlivet är själva grundpelaren i hela vår verksamhet och destination. Skyddandet av hav och land både på destinationen och alla andra platser är därför av högsta prioritet för oss. Vårt starka djur- och naturintresse speglar av sig i vårt sätt att vara verksamma.
Vi strävar hela tiden efter att göra vad som är möjligt inom varje område. Därför nyttjar vi senast tillgängliga forskning, teknik och materialval för att vara så hållbara vi bara kan.

 • VÄXTBASERAD MAT – den enskilt största åtgärden alla människor kan göra för att skydda vattendrag, hav, natur och klimat. Därför är all mat som vi säljer 100 % växtbaserad
 • KÄLLSORTERING – vi har kärl även ute på Nidingen och vi ber er hjälpa oss med att strikt källsortera allt innan hemresan (skulle ni mot förmodan ha med glasflaskor tar ni med dem tillbaka själva)
 • SOLENERGI – Nidingen kommer från säsongen 2020 att vara helt och hållet  drivet av solpaneler (exakt datum ej klart)
 • KLÄDER OCH TVÄTT – våra kläder som köps framöver kommer att vara av ekologisk bomull. Funktionskläder ska vara tillverkade återvunnet av material. De syntetkläder vi tvättar, både egna och gästers låneplagg, läggs i speciella påsar för att fånga upp microplasterna. Vi använder 100 % naturbaserade tvättmedel och sköljmedel gjort på vatten, ättika och doftolja.
 • FOSSILA BRÄNSLEN – vår båt går än så länge på bensin, men så fort tekniken finns så står vi i kö för att byta. Vi kör vår RIB så bränslesnålt vi kan i varje rådande förhållande
 • BOTTENFÄRG – Vi använder ingen bottenfärg på båten utan lägger några extra timmar på att tvätta den eller skrapa bort snäckor

Lämna endast fotavtryck i naturen
“Leave nothing but footprints”

Vår hemsida & profil

Hemsidan du läser nu är byggd i WordPress och temat DIVI från Elegant Themes. Min ambition är att den ska vara attraktiv för ögat och vara trevlig att surfa runt på. Jag vill inte ha massa undermenyer då det ofta krånglar till det för användaren.
Användandet av “dragspel” är ganska flitigt som du ser. Dessa gör sidorna mycket kortare samt att det blir ett mer interaktivt läsande.
Vi har använt 3 st typsnitt som valdes ut efter dagar av letande bland “Fonts” på en mängd websidor, t ex Google-fonts, adobe……

1. RUBRIKER är skrivna i “Special Elite”

Vi ville ha ett typsnitt som är lite “rått” och ger associationer till en föränderlig natur skapad av inlandsis och hårt väder. Det påminner oss också om gamla arkiv vi hittat på Nidingen från dess historia som fyrplats. Samtidigt skulle det vara lättläst och snyggt så klart.

Arkiv Nidingens fyrplats
Inspiration till typsnittet Special Elite

 

2. BODYTYPSNITT blev till slut det du läser nu och heter Mali.

Här var önskemål att det skulle se ut som handskrift och ge ett personligt och avslappnat intryck. Det har mjuka former och är behagligt för ögat, precis som naturen i vår destination.
Lite roligt är att när jag nu tittar på en bild jag tagit på arkiv från Nidingen för att visa er liknelsen med Special Elite i rubrikerna så ser jag ett handskrivet papper längst upp på bilden. Den som skrivit det skulle kunna vara samma person som skapat Mali – helt otroligt.

Närbild handskrift
Det handskrivna längst upp i bild ser ut som typsnittet Mali

 

3. Tredje typsnittet och logotypen

Den fina logotypen vi har är skapad av gurun Eric Pérez som är Creative Director på WONDERBRAND i Göteborg.
Typsnittet i loggan DIN Schablonier använder vi till menyer och länkar såsom den till Wonderbrand ovan.

Eric Pérez skapade en logga av vimplar som är nautisk, svensk och fräsch och ger tankar till båtliv, havet, naturen och friluftsliv.
Eric har även gjort Gottskär Hotells logga.

Samarbetspartners

Gottskär Hotell – har restaurang, logi och möteslokaler på fastlandet. Ordnar gärna catering till era möten eller tillställningar på Nidingen. HEMSIDA

SKAFFERIET GOTTSKÄR – Kafé mm nere i hamnen där vi möter upp er inför båtresan.

Nidingens fågelstation – bemannar och håller koll på ön mars-november. Sköter gräsklippning, utetoaletten, strandstädning mm. Är behjälpliga med det mesta och inte minst så har de spännande guidning om fågellivet och ringmärkningen. HEMSIDA

Föreningen Nidingen Vänner – arbetar för
bevarandet av dubbelfyrarna och de kringliggande byggnaderna
på Nidingen med utgångspunkt i god antikvarisk standard. HEMSIDA

Ståpaddla – Kurser, träning och utflykter för dig som vill ståpaddla. HEMSIDA

Mindfulgarden – inom mindfulness, breathwalk, standuppaddleboard – yoga på vatten visar Mindful Garden vägen till en hälsosam livsstil. HEMSIDA

Maria Cerboni – Tusentals människor världen runt har utövat Marias yoga och människor som aldrig tidigare har provat Yoga tycker det är ljuvligt att kunna känna enkelheten och tillgängligheten att praktisera yoga även om de inte trodde det tidigare. HEMSDIA

Surfskjulet – Uthyrning av kajaker, SUP-brädor. Kurser och utbildningar. HEMSIDA

Houdini SportwearSvenska funktionskläder av högsta kvalitet som till största del görs av återvunnet material och om / när de slits ut återvinns till nya kläder. HEMSIDA

Integritetspolicy

Vi följer GDPR lagstiftingen och tänker oss noga för hur vi behandlar de uppgifter vi tar in när du gör en förfrågan eller bokning hos oss.

När säsongen är slut  framåt september oktober så raderar vi alla mejl-dialoger vi har haft under det gångna året.

Vi använder inget tredjaparts bokningssystem. Istället förlitar vi oss på papper och penna samt anteckningar i vår interna dator.
Alla anteckningar på papper kastas efter säsongen och information om bokningar i vår dator rederas också.

Vill du läsa hela vår Privacy Policy i en svensk version så varsågod: PRIVACY POLICY