my alt text
logotype vit kant hemsidan

KONTAKT & HITTA HIT

Du kan njuta av våra arrangemang från maj-september. Vi finns dock på mejl året runt och på telefon från april-september.
Bokning: 0735-025 025

Swish 123-54 765 02 (betalning sker vid inresan från Nidingen)

Hitta till Gottskär där Dest. Gottskär-Nidingen har sin bas är enkelt. Vi träffas normalt på SKAFFERIET GOTTSKÄR på hamnplan. Där kan ni njuta av kaffe, mat och dryck både innan och efter ni reser med oss.
Ni har 10 % rabatt hos dem, säg att ni är på väg till eller från Nidingen.

Gottskär ligger 12 km sydväst om Kungsbacka ute på Onsala-halvön, knappt 4 mil söder om Göteborg.

Landvägen tar du dig hit så här:

 • BIL – Avfart 59 på E6:an, sedan ca 10 km kvar. Parkeringar finns flera att välja på, zooma in Google-kartan nedan för detaljer.
 • VÄGBESKRIVNING via Google maps
 • CYKEL – längs etapp 8 på KATTEGATTLEDEN
 • BUSS – nr 731 från Kungsbacka station, kliv av på hållplats Gottskär som ligger ca 400 m innan hamnen

Mejladresser

Telefon från april till september 0735 – 025 025
Svarar vi inte så kör vi troligen båt eller servar gäster.

 

Kunder kan betala via:

 1. Swish 123-54 765 02 (privatkunder samma dag som resa avslutas)
 2. Bankgiro 608-9718 (företag 10 dagar)

_____________________

Leverantörer kan mejla pdf till stefan@nidingen.se

Alternativt posta till:
Södra Gåsekilsvägen 5 b
439 94 Onsala

 

Zooma för att se t ex P-platser i Gottskär eller ännu enklare, tryck på ”helskärm” längst upp till höger på kartan

Soluppgång över Nidingen

Om Oss

Dest. Gottskär-Nidingen driver sedan 2020 verksamheten på Nidingen. 2007-2019 drevs det som ett annex till Gottskär Hotell, som nu är en av våra partners på fastlandet.
Båten, vår RIB ”Rev-Venue”, ingår också i företaget och är tillsammans med Nidingen kärnan i vår destination.

Det är fortfarande, sedan 2007, Stefan Pettersson som är förste skeppare på båten samt ansvarar för login och verksamheten på Nidingen.

Nidingen är öppen för våra gäster från 1 maj-slutet av september.
För bokningar i maj och september är det bra med lite mer framförhållning eftersom vi behöver kalla in en extra förare till båten under de månaderna.

Upplevelserna och transporterna i den inre delen av destinationen är igång från 1 maj – månadskiftet sept/okt. Med den inre delen menar vi hela Kungsbackafjorden, Åsa, Malön och södra delarna på Onsala-halvön med bl a Mönster.

Stefan njuter av utflykten till lagunen på Inre Lön i kungsbackafjorden

Stefan i lagunen på Inre Lön i favoritkläder från Houdini

Jum på klipporna ute på ön Inre Lön i Kungsbackafjorden

Jum, hjälper er med det mesta.

Hållbarhet & Miljö

Den fina miljön, havet och djurlivet är själva stommen i hela vår destination och verksamhet. Skyddandet av hav och land inom destinationen samt alla andra platser är därför av högsta prioritet för oss. Vårt starka djur- och naturintresse speglar av sig i vårt sätt att vara verksamma.
Vi strävar hela tiden efter att göra vad som är möjligt inom varje område. Därför nyttjar vi senaste tillgängliga teknik och material. Vi är också lyhörda för senaste forskningen för att vara så hållbara vi bara kan.

 • VÄXTBASERAD MAT – den enskilt viktigaste åtgärden alla människor kan göra för att skydda hav, natur, klimat, vattendrag och inte minst djuren. Därför är den mat som vi säljer och serverar till 95-100 % växtbaserad. Ett avsteg görs ibland på middagarna vid Konferens 2.0
 • KÄLLSORTERING – vi har kärl även ute på Nidingen och vi ber er hjälpa oss med att strikt källsortera allt under er vistelse (skulle ni mot förmodan ha med glasflaskor tar ni med dem tillbaka själva).
 • KLÄDER OCH TVÄTT – våra kläder som köps och används är av ekologisk bomull. Funktions- och profilkläder är från svenska företaget Houdini Sportswear som är i absolut framkant i världen när det gäller miljö, återvunna material osv.
  De syntetkläder vi tvättar, både egna och gästers låneplagg, läggs i speciella påsar för att fånga upp microplasterna. Vi använder 100 % naturbaserade tvättmedel och vårt sköljmedel gör vi på vatten, ättika och doftolja.
 • FOSSILA BRÄNSLEN – vår båtmotorer går än så länge på bensin, men så fort tekniken finns så står vi i kö för att byta. Vi kör vår RIB så bränslesnålt vi kan i varje rådande förhållande.
 • KLIMATKOMPENSERA – Vi klimatkompenserar all vår verksamhet via GoClimate. De kompenserar alltid dubbelt upp.
 • BOTTENFÄRG – Vi använder ingen bottenfärg på båten utan lägger några extra timmar på att tvätta den och skrapa bort snäckor istället.

Lämna endast fotavtryck i naturen
”Leave nothing but footprints”

Vår hemsida & profil

Hemsidan du läser nu är byggd i WordPress och temat DIVI från Elegant Themes. Min ambition är att den ska vara attraktiv för ögat och vara trevlig att surfa runt på. Jag vill inte ha massa undermenyer då det ofta krånglar till det för användaren.
Användandet av ”dragspel” är ganska flitigt som du ser. Dessa gör sidorna mycket kortare samt att det blir ett mer interaktivt agerande och läsande av dig som användare.
Vi har använt tre typsnitt som valdes ut efter dagar av letande bland ”Fonts” på en mängd websidor, t ex Google-fonts…..

1. RUBRIKER är skrivna i ”Special Elite”

Vi ville ha ett typsnitt som är lite ”rått” och ger associationer till en föränderlig natur skapad av inlandsis och hårt väder. Det påminner oss också om gamla arkiv vi hittat på Nidingen från dess historia som fyrplats. Samtidigt skulle det vara lättläst och snyggt så klart.

Arkiv Nidingens fyrplats
Inspiration till typsnittet Special Elite

 

2. BODYTYPSNITT blev till slut det du läser nu och heter Mali.

Här var önskemål att det skulle se ut som handskrift och ge ett personligt och avslappnat intryck. Det har mjuka former och är behagligt för ögat, precis som naturen i vår destination.
Lite roligt är att när jag nu tittar på en bild jag tagit på arkiv från Nidingen för att visa er liknelsen med Special Elite i rubrikerna så ser jag ett handskrivet papper längst upp på bilden. Den som skrivit det skulle kunna vara samma person som skapat Mali (dock är Mali skapat av en Thailändare)

Närbild handskrift
Det handskrivna längst upp i bild ser ut som typsnittet Mali (upptäcktes efter jag valde Mali)

 

3. Tredje typsnittet och logotypen

Den fina logotypen vi har är skapad av gurun Eric Pérez som är Creative Director på WONDERBRAND i Göteborg.
Typsnittet i loggan DIN Schablonier använder vi till menyer och länkar såsom den till Wonderbrand ovan.

Eric Pérez skapade en logga av vimplar som ger ett nautiskt och svenskt intryck samt leder tankarna till båtliv, friluftsliv, hav och natur.
Eric har även gjort Gottskär Hotells logga.

Samarbetspartners

Gottskär Hotell – har restaurang, logi och möteslokaler på fastlandet. Ordnar gärna catering till era möten eller tillställningar på Nidingen. HEMSIDA

SKAFFERIET GOTTSKÄR – Kafé och restaurang på hamnplan där vi möter upp er inför båtresan. FACEBOOKSIDA

Nidingens fågelstation – bemannar och håller koll på ön mars-november. Sköter gräsklippning, utetoaletten, strandstädning mm. Är behjälpliga med det mesta och inte minst så har de spännande guidning om fågellivet och ringmärkningen. HEMSIDA

Föreningen Nidingen Vänner – arbetar för
bevarandet av dubbelfyrarna och de kringliggande byggnaderna
på Nidingen med utgångspunkt i god antikvarisk standard. HEMSIDA

Ståpaddla – Kurser, träning och utflykter för dig som vill ståpaddla. HEMSIDA

Mindfulgarden – inom mindfulness, breathwalk, standuppaddleboard – yoga på vatten visar Mindful Garden vägen till en hälsosam livsstil. HEMSIDA

Maria Cerboni – Tusentals människor världen runt har utövat Marias yoga och människor som aldrig tidigare har provat Yoga tycker det är ljuvligt att kunna känna enkelheten och tillgängligheten att praktisera yoga även om de inte trodde det tidigare. HEMSIDA

Houdini SportswearSvenska funktionskläder av högsta kvalitet som till största del görs av återvunnet material och om / när de slits ut återvinns till nya kläder. HEMSIDA 

Sail Racing clothing – Svenskt företag som specialiserat sig på innovativa och tekniska seglarkläder / båtkläder.

HEMSIDA

Integritetspolicy

Vi följer GDPR lagstiftingen och tänker oss noga för hur vi behandlar de uppgifter vi tar in när du gör en förfrågan eller bokning hos oss.

När säsongen är slut  framåt september oktober så raderar vi alla mejl-dialoger vi har haft under det gångna året.

Vi använder inget tredjaparts bokningssystem. Istället förlitar vi oss på papper och penna samt anteckningar i vår interna dator.
Alla anteckningar på papper kastas efter säsongen och information om bokningar i vår dator rederas också.

Vill du läsa hela vår Privacy Policy i en svensk version så varsågod: PRIVACY POLICY

 

Verified by MonsterInsights